Boek vandaag nog je opleiding met korting

Ja, stuur me Deal-alerts

Altijd de beste deals in je mail Het laatste nieuws en updates Gratis zonder verplichting

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
*Afmelden kan altijd, met één klik.
Boek vandaag nog je opleiding met korting!

STAP-budget afgeschaft, ontdek het alternatief!

Het is je vast niet ontgaan: recentelijk verscheen in het nieuws dat de STAP-regeling per 2024 wordt afgeschaft. Volgens de huidige berichtgeving maakt het afschaffen van het STAP-budget deel uit van een pakket bezuinigingsmaatregelen die is opgenomen in de Voorjaarsnota. Met deze afschaffing komt er na een kleine twee jaar een einde aan de regeling die begin 2022 geïntroduceerd werd ter vervanging van het aftrekken van studiekosten van de belasting. Het doel van het STAP-budget was om de positie van werknemers op de arbeidsmarkt te versterken.

Het nieuws rondom de afschaffing van het STAP-budget heeft bij veel mensen ook tot enige verwarring geleid over de aankomende tijdvakken. We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt en leggen je daarom graag uit wat de gevolgen van dit nieuws zijn.

Gevolgen afschaffing STAP-budget

Het STAP-budget wordt afgeschaft per 1 januari 2024.

Na de bekendmaking over de afschaffing werd door onder andere het UWV de nodige bezorgdheid geuit. Door het wegvallen van de regeling en het gebrek aan alternatief kan het voor sommige mensen weer moeilijker worden om zich te blijven ontwikkelen. Het kabinet wordt daarom opgeroepen om na te denken over een nieuwe oplossing, bijvoorbeeld door het budget exclusief te behouden voor cruciale beroepen.

 

Om in te springen op de behoefte om tegen lagere kosten te kunnen ontwikkelen heeft Opleiding.nl een nieuwe website gelanceerd: deal.opleiding.nl! Op deze website vind je erkende opleidingen met exclusieve kortingen.

Deal.opleiding.nl

Na het tijdvak dat opent op 15 november 2023 is het niet meer mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor jouw opleiding. De populariteit van de STAP regeling heeft laten zien dat veel mensen zich willen ontwikkelen. Om ontwikkeling ook tegen lagere kosten mogelijk te blijven maken lanceert Opleiding.nl een nieuwe website: deal.opleiding.nl! Op deze website boek je opleidingen van erkende opleiders met exclusieve korting. De deals zijn slechts tijdelijk beschikbaar, dus houd de website goed in de gaten om te zien of jouw droomopleiding beschikbaar is!

Op deal.opleiding.nl vind je altijd de beste kortingen op de beste opleidingen. Boek jij vandaag nog jouw droomopleiding? Ontdek nu het aanbod op onze overzichtelijke website.
15 Nov 2023
Een erkende opleiding boeken met hoge korting?
groene mensen